(ВІДЕО) Кулінарні гастро-поради від прикордонника на псевдо Хрум

НАЗАД
26 жовтня 2023 12:08

Під час виконання бойових завдань на передовій гаряче харчування не завжди можливо організувати, а отже бійцям доводиться оптимізувати споживання їжі.

Прикордонник на псевдо Хрум поділився корисними порадами та спогадами про особливості фронтового раціону.

У першу чергу на позиціях неодмінно потрібна питна вода – без неї ніяк. «Пляшечка мінералки, щоб попити зранку, але бажано таку воду розтягнути на весь час. Обов’язково гідратор та пару баклажок води», - каже прикордонник.

Щоб не нести на собі зайву вагу, особливо коли виконуєш завдання, необхідно дещо жертвувати й раціоном. З їжі краще з собою брати енергетичні батончики, адже вони легкі, дуже поживні, калорійні та не займають багато місця. «Класна штука. П’ять батончиків мені вистачило на чотири доби. Так, був голодний, але якщо втрачаєш сили, то з’їв один батончик й достатньо на добу», - ділиться враженнями Хрум.

Що категорично не радить Хрум брати з собою для виконання бойових завдань так це енергетичні напої. «По-перше, вони обʼємні та займають багато місця у рюкзаку, ще й забирають корисну вагу. І що найважливіше, якщо будеш пити енергетик, то при пораненні швидше стечеш кровʼю. Так само й кава. В принципі її можна взяти, вона не багато важить, але краще за все чай», - ділиться боєць.

Ще одна цікава порада від прикордонника – по можливості брати з собою соєвий соус. «Якщо з їжею все погано на позиціях і є тільки вермішель швидкого приготування, то варто мати соєвий соус. З ним локшина буде смакувати набагато краще», - радить військовослужбовець.

«Одного разу, коли суха їжа вже трохи набридла, ми в ящиках із запасами продуктів знайшли сублімований борщ у прозорих пакунках. Закип’ятили воду, приготували. Страва вийшла більш схожа на салат, адже ми заливали приблизно по 300 мілілітрів води, оскільки не було іншої тари, а потрібно було більше. Проте борщ вийшов напрочуд смачним. У нас ще з собою був шматок сала. Не вистачало тільки сметани», - пригадує Хрум.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси